Ντοκυμαντέρ για τα Προσωπικά Δεδομένα στο Διαδίκτυο

Οι όροι χρήσης στο Διαδίκτυο είναι όπως όλοι γνωρίζουμε ένα καυτό ζήτημα.

Η πληθώρα των διαδικτυακών εφαρμογών που μας κατακλύζει καθημερινά και ο τρόπος που χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα για εμπορική χρήση είναι ένα θέμα που απασχολεί τους παγκόσμιουςδιεθνείς, κρατικούς και άλλους οργανισμούς.

Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που πατάμε με ευκολία το κουμπί που γράφει "Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης" είναι σαν να βάζουμε την υπογραφή μας σε ένα συμβόλαιο, σε ένα επίσημο έγγραφο με το οποίο διαθέτουμε τα  διάφορα δεδομένα μας ενίοτε πολύ φτηνά ή δωρεάν.

Από σχετικές έρευνες έχει βρεθεί ότι λιγότερο από το 8% των χρηστών διαβάζουν τους όρους χρήσης πριν δώσουν την συγκατάθεσή τους! Το ποσοστό είναι φυσικά ανησυχητικό και μάλιστα είναι πολύ μικρότερο όσο πιο δημοφιλές είναι το website ή η εφαρμογή που ζητάει τα προσωπικά μας δεδομένα. Κάντε την ερώτηση στον εαυτό σας. Πόσες φορές διαβάζετε τους όρους χρήσης;

Με αφορμή τα παραπάνω δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ με τίτλο "Terms and Conditions May Apply" από την σύμπραξη "Trackoff.us". Δείτε παρακάτω το τρέιλερ. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα παιχτεί στην Ελλάδα.

Σχετικές υπηρεσίες: 

Κατηγορίες: