Νόμιμη απόλυση λόγω χρήσης facebook

Nόμιμη κρίθηκε σύμφωνα με την υπ αρθμ. 34/2011 απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας η χωρίς αποζημίωση απόλυση υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας, η οποία επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες το facebook και άλλες ιστοσελίδες άσχετες με την εργασία της.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ αριθμ. 34/2011 απόφασή του απέρριψε την αγωγή της υπαλλήλου, κρίνοντας ότι η καταγγελία της
σύμβασης εργασίας έγινε από την εργοδότρια εταιρεία για σπουδαίο λόγο και συνεπώς ήταν νόμιμη.

Το Πρωτοδικείο έκρινε επίσης ότι "η απόλυση της εργαζομένης δεν έλαβε χώρα καταχρηστικά αλλά νομίμως και στα πλαίσια του καλώς νοουμένου συμφέροντος της εργοδότριας επιχείρησης, καθόσον πραγματικό κίνητρο της καταγγελίας ήταν η πλημμελής και μη προσήκουσα άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργαζομένης, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή και αποδοτική άσκηση της εργασίας και στις ανάγκες της επιχείρησης και επέφερε ακολούθως κλονισμό της εμπιστοσύνης της εργοδότριας στο πρόσωπό της, εκ του οποίου εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας".

Να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρεία από το Δεκέμβριο του 2008 είχε στείλει email που απαγόρευε στο προσωπικό της να επισκέπτεται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, και γενικά ιστοσελίδες με περιεχόμενο άσχετο με την εργασία του. Παρόλα αυτά η υπάλληλος καθημερινά επισκεπτόταν το facebook προκειμένου να διαβάσει και να γράψει σχόλια ενώ για το συγκεκριμένο λόγο αμελούσε συστηματικά και τα καθήκοντά της.

Τέλος, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου ότι η απόλυσή της έγινε για λόγους εχθρότητας και εκδίκησης της εργοδότριας εταιρείας.

Σχετικές υπηρεσίες: 

Κατηγορίες: