Ποινικό δίκαιο

Υποβολή μήνυσης και έγκλησης
Παρακολούθηση πορείας ποινικής δίωξης
Εκπροσώπηση σε ακροατήρια ποινικών δικαστηρίων
Δήλωση πολιτικής αγωγής

Ο νέος νόμος για το παράνομο στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνουν οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία ιστοτόπων διεξαγωγής και διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου και όχι μόνο (στοίχημα, χαρτοπαίγνια, λοτταρίες, φρουτάκια, ρουλέτα, μπίνγκο κτλ) με την πρόσφατη απόφαση της νεοσυσταθείσας ανεξάρτητης διοικητικής αρχής Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) (αριθ.αποφ.23/3/23-10-2012), η οποία έρχεται να εξειδικεύσει τη διαδικασία των ήδη νομοθετημένων με το νόμο 4002/2011 κυρώσεων.

Συναλλαγές ανηλίκων στη σύγχρονη καθημερινότητα

Στην καθημερινή πρακτική των συναλλαγών συμμετέχουν με διάφορους τρόπους σε αυτές ανήλικοι. Η αγορά προϊόντων από το περίπτερο, η πληρωμή από λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, η χρησιμοποίηση από ανήλικο των παροχών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ κτλ), η καθημερινή επιβίβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν ορισμένα μόνο παραδείγματα συναλλαγών ενός ανήλικου ατόμου. Πόσο έγκυρες είναι όμως στην πράξη αυτές οι συναλλαγές και κατά πόσο νομικά δεσμευτικά είναι τα αποτελέσματα που παράγονται από αυτές;

Δικαστική εκπροσώπηση ανηλίκου

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δικαστικών υποθέσεων που χρειάζεται να παραβρεθεί σε αστικά συνήθως δικαστήρια ένα ανήλικο άτομο (μικρότερο των 18 ετών, άρθρο 127 Αστικού Κώδικα).

Εφόσον ο ανήλικος είναι ανίκανος να παρίσταται στο δικαστήριο (θέματα επιμέλειας και διατροφής τέκνου, διοήκηση περιουσίας ανηλίκου, διαχείριση κληρονομιάς κτλ) δύναται να εκπροσωπηθεί από τον νόμιμο αντιπρόσωπό του. Συγκεκριμένα, ο ανήλικος δύναται να εκπροσωπηθεί από τα κατωτέρω πρόσωπα:

Προσωπικά δεδομένα στη νέα κοινοτική νομοθεσία

Οι αγορές μέσω Διαδικτύου και η ανταλλαγή φωτογραφιών και προσωπικών δεδομένων μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Ανεπιθύμητη αλληλογραφία στο email (spam)

Καταρχήν τι είναι ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή spam ή κοινώς junk email; Με απλά λόγια, spam είναι η λήψη μηνυμάτων email χωρίς τη θέληση του παραλήπτη. Αυτός που στέλνει το spam μήνυμα λέγεται spammer και ο παραλήπτης spammed.

Οι περισσότεροι χρήστες του web δέχονται καθημερινά τέτοια email ενώ όσο πιο "αφελής" είναι ο χρήστης και δεν προστατεύει το email του τόσο πιο πολλά spam δέχεται. Τα spam email συνήθως περιλαμβάνουν ανεπιθύμητες διαφημίσεις για προϊόντα, υπηρεσίες και ιστοχώρους, newsletters κ.ά.

Εγγραφή στο RSS - Ποινικό δίκαιο