δικηγόρος διαδικτύου

Σύμβαση Κατασκευής Ιστοσελίδων και Εφαρμογών

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι πολίτες και επαγγελματίες έρχονται στο γραφείο μου προσπαθώντας να λύσουν προβλήματα με την ιστοσελίδα που τους παραδόθηκε (ή δεν τους παραδόθηκε). Άλλες φορές το προϊόν που παραδόθηκε δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, άλλοτε είναι ελλιπείς, άλλοτε δεν έχει παραδοθεί στην ώρα του κοκ. Δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να τους ενημερώσω ότι χωρίς σύμβαση τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες που δεν είναι σίγουρο ότι θα λάβει υπόψη του ένα δικαστήριο (ακόμη και εάν αποτελούν μάρτυρες).

Πότε πρέπει να γράφονται οι όροι χρήσης ενός website;

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες (ή wannabe ιδιοκτήτες) website αναζητούν οδηγίες και νομική υποστήριξη για τους όρους χρήσης των website τους. Λέγοντας όροι χρήσης εδώ εννοώ όλα τα νομικής φύσης κείμενα που συνοδεύουν ένα website, μία εφαρμογή ή μία ψηφιακή υπηρεσία γενικότερα όπως είναι οι όροι χρήσης, η αποποίηση ευθυνών, η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα πνευματικά δικαιώματα κτλ.

Δεν θα αναφερθώ στην αναγκαιότητα ύπαρξης όρων χρήσης. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο και είναι ευτυχές το γεγονός ότι και στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που θέλουν να έχουν μία σοβαρή παρουσία στο web δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο νομικό κομμάτι. Κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο στην ελληνική κουλτούρα. Μετά το λογιστή και ο δικηγόρος καθιερώνεται ως βασικός συνεργάτης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Εγγραφή στο RSS - δικηγόρος διαδικτύου